PeopleforAnimalsIndia

Nog 2 weken te gaan !

De laatste 2 weken zijn aangebroken dus dit is eigenlijk m´n een na laatste vrije dag (terwijl ik aan het werk ben). Een raar gevoel is het wel =)
Vanmorgen op tijd opgestaan, langs het postkantoor en jor bagh market om wat boodschappen te doen. Daarna in de metro gestapt op weg naar de Lotus Tempel waarover je zoveel hoort. Eigenlijk viel het een beetje tegen... het is een interessant en mooi gebouw maar behalve het gebouw zelf is er eigenlijk niets te zien. Dus na een half uurtje te hebben rondgedwaald weer richting metrostation gegaan, onderweg naar huis nog gestopt bij INA market om wat fruit te halen, en toen terug naar Jor Bagh.
Even m´n laptop aangezet en heel toevallig net berichtjes uit Barcelona waar moeders en oma net aan het ontbijt zaten. Dat was een leuke verassing =)
Niet zo lang gepraat want ik had afgesproken met de studente waarmee ik al eens eerder op stap was geweest, dus hup weer in de metro naar de afgesproken plek. Gezellig geluncht in een leuk tentje en daarna naar Cottage Emporium geweest (een grote staatswinkel) en over de Janpath markt gelopen. Werd al snel weer tijd om richting huis te gaan en nu zit ik dus mijn blog te typen =)

De rest van de week verliep wel goed. Na m´n vorige vrije dag was het een aantal dagen heel erg heet (rond de 42 graden) en was het zweten geblazen en oppassen voor uitdroging. Het werken in de kliniek begint een beetje same-old-story te worden dus ik denk dat het wel goed is dat mijn tijd daar over 2 weken er op zit. Twee dagen terug had ik m´n eerste kleine inzinking... er ging van alles verkeerd die ochtend en toen ging er nog een puppy dood zonder dat ik er echt iets aan kon doen. Toen had ik het even niet meer maar na een korte tranenvloed ging het wel weer en kon ik terug aan het werk.
De Russische vrijwilligster heeft het ook al opgegeven en die hebben we niet meer terug gezien. De Italiaanse houdt wat stugger vol al valt het werk haar ook vrij zwaar.
Philip had een vervelende keelontsteking afgelopen week... arme jongen... India moet hem wel hebben =S Maar hij voelt zich nu al weer een stuk beter.

Ook weer een pakje van thuis gekregen !! Deze keer met een minder gezonde inhoud ;) Maar gelukkig voor mijn lijn is de chocolade grotendeels overleden (de negerzoenen waren enkel nog door hun doos te herkennen).....
Toch hebben we dat verlies deze week wel gecompenseerd door een keer koffie met muffins te gaan eten bij de Costa, en een andere dag een bezoekje te brengen aan de American Style Diner. Was wel grappig... zo´n eettentje dat je zo in de USA zou kunnen plaatsen met hamburgers en friet maar volgepakt met vrouwen in kleurige indiase kleding.

Later in de week werd het weer een stuk koeler en er waren ook een paar bewolkte dagen waarop zelfs een paar drupjes regen vielen. Kreeg ook mijn eerste verjaardagskaart van opa en oma... want ja... morgen is het alweer zover, alweer een jaartje ouder lol.

Zaterdags was Philips vrije dag en moest ik per metro naar de kliniek. Natuurlijk niets mis mee totdat ik op de terugweg een klein avontuurtje beleefde. De lucht was al tegen de middag begonnen te betrekken en toen ik om 5 uur klaar was in Amrapalli besloot ik maar zo snel mogelijk richting metrostation te gaan om hopelijk de naderende onweersbui voor te zijn.
Wanneer je van de kliniek naar de metro loopt kom je over een vrij kale zandvlakte en natuurlijk net op het moment dat ik daar was besloot er een gigantische stofstorm los te barsten. Gelukkig had ik een papieren shoppingtas bij waar ik m´n kliniekkleding in had zitten die ik als bescherming naast m´n hoofd kon houden. Ik werd compleet gezandstraald en de wereld om me heen had de bruin/grijze kleur van het zand hier. Ik kon misschien 2 meter ver zien in alle richtingen en af en toe kwamen er vage schimmen voorbij van voorwerpen die langs me heen vlogen. Op dat moment was het best scary want ik was best bang om geraakt te worden door een rondvliegend voorwerp. Doorgelopen en de eerste de beste winkelcentrum ingedoken om te schuilen... had zand zat OVERAL.... In mn oren, in mn kleren, zelfs tussen mn kiezen =S bah.....
Na opfrissen in het toilet bleek dat de storm was gaan liggen maar het nu keihard aan het regenen was, dus nog even blijven hangen totdat het iets verminderde. Blijkbaar was het mijn dag niet want toen ik eindelijk in de metro zat was er ook nog eens veel vertraging door een defect voertuig voor ons..... (het voelde even net als Nederland... het natte weer en de vertraging met het openbaar vervoer ;) ).
Thuisgekomen wel een heerlijke Indiaase maaltijd die m´n dag weer wat beter maakte =)

Tot zo ver de nieuwste avonturen uit het verre Delhi...

Voor iedereen een dikke kus en knuffel !!

Ingrid

Hey !
Super om weer eventjes in Delhi te zijn door jou verhaal! Zet hem op nog je laatste 2 weekjes op de kliniek! Ze gaan snel voorbij! Maak lekker veel foto's want het blijft een mooie herinnering en geloof me ! Je gaat het nog missen!
Geniet ervan!

Liefs, Ingrid

gea,harry melvin, melissa

van harte gefeliciteerd met je verjaardag. maak er nog een paar mooie weken van. veel liefs ,pas goed op je zelf.

Truus en Henk

Lieve Rianne, van harte gefeliciteerd met je verjaardag, maar er maar een gezellige dag van. Wel bijzonder om je verjaardag daar te vieren. Hebben steeds met veel plezier al je belevenissen gevolgd. lieve groetjes van de Sterremuurlaan en tot gauw.

oma en moes

Hallo, nogmaals van harte met je verjaardag.
We hebben nog nooit zo vroeg een verjaardagslied gezongen :)
Hier alles goed, wij zitten aan het ontbijt en gaan straks op weg naar parc guell. Morgen alweer naar huis.
dikke kus van ons
xxxx

Carolien

Hey Rianne,

Van harte gefeliciteerd met je verjaardag en nog vele vele jaren in goed gezondheid en geluk !!!!!

Liefs Carolien

Alie Steenge

Hoi Rianne,

Van harte gefeliciteerd met je verjaardag.
Wens je een fijne dag!

groetjes, Alie

Nikki

Heeey Ri, Wordt nu echt aftellen:) Had je gesmst dus hopelijk heb je dat gelezen... Heb zin om je te zien in Juni, lekker bijkletsen. Nog heel sterkte je laatste weken daar! Dikke kus