PeopleforAnimalsIndia

2 dagen vrij =))

De tijd gaat heel snel....

Dinsdag had Philip zn verjaardag, al wilde hij niet dat iedereen het wist en wil hij ook aan niemand verklappen hoe jong hij is geworden =P (terwijl het natuurlijk zo op zijn facebook te checken is lol). Het was rustig in ICU en de temperatuur begint nu toch echt te stijgen ! Iedereen vind mn nieuwe haarstijl erg leuk !

Woensdags begon rustig in ICU en werd ´s middags heel druk. Er kwam een nieuwe vrijwilligster bij vanuit Italië die aan het backpacken is en 2-3 weken komt helpen in het asiel met de verzorging van de diertjes.
Zo langzamerhand beginnen ik en Philip wat in te burgeren bij de Indiërs en beginnen ze ons Indiase genegenheid te tonen. Vooral voor arme Philip is dit nogal ongemakkelijk aangezien in NL vriendschappelijke knuffels en dergelijke tussen vrouwen toch wat normaler is als tussen twee mannen lol.
Bij vertrek vandaag zei een van de componders tegen me ´you´re welcome tomorrow´... nou dat is natuurlijk mooi =)

Donderdag alweer een nieuwe vrijwilligster erbij, een Russische dit keer. Ze heeft ooit iets van diergeneeskunde gestudeerd maar weet er eigenlijk niets meer van dus ze is nu meer een soort van assistente. We wilden voor Philips bday nog met wat medewerkers van de kliniek uit eten gaan maar helemaal niemand kon/wilde tijd maken om te komen =( Dus uiteindelijk gewoon thuis gegeten (onverwacht waren we toch ook weer laat) en een lekkere indiase maaltijd gehad.

Vrijdags liep de ICU weer lekker, soms komen er mensen met hun straathond en als enige klacht dat die niet wil eten (temp normaal, geen diaree, geen braken, nada).... Als ik dan een schaal met voer voorzet en ze schrokken dat naar binnen alsof ze al in een week geen eten gezien hebben, denk ik dat de behandeling zeer succesvol was ;)
Jammer genoeg was vandaag weer een maden dag... een patiënt had een madenwond op zn kop rond zn oog (en zn hele oog was ook al weggevreten), en een andere pup kwam binnen in shock, zijn poot compleet eraf door een ongeluk (waarschijnlijk al een dag of 6 geleden) en de overgebleven stomp vol met allemaal dikke maden =( PTS natuurlijk voor het arme beestje...
De Italiaanse was ondertussen echt ziek geworden, vreemd dat iemand die ook al 2 maand door India reist en nergens last van heeft gehad na enkele dagen Delhi toch geveld wordt door de gevreeste Delhi Belly =S
Savonds even een hapje eten bij Dilli Haat en kreeg nog een msn berichtje van opa en oma dat ze mijn kaartje hadden gekregen, en dat al 8 dagen na het versturen !! echt sneller dan verwacht =)

Zaterdags was Philip vrij en ging proberen om het gipsverband van een van de pups open te krijgen. Die zelfgeknutselde slijpschijfjes van de kliniek bleken levensgevaarlijk toen er eentje finaal uit elkaar spatte =P Gelukkig ging alles goed maar we hebben de rest toch maar met een handzaagje gedaan...
Gelukkig voelde de Italiaanse zich al een stuk beter, maar ze was snachts wel zo slecht geworden dat ze naar het ziekenhuis was geweest en dat ze haar op de kliniek een infuus hadden aangebracht omdat ze zo uitgedroogd was.
Er waren nog maar 13 Amrapalli pupjes (het puppy seizoen loopt ten einde) dus ik was op tijd klaar en aangezien ik een privé chauffeur had kon ik fijn op tijd naar huis. Nog even met Philip in Lodi gardens gezeten en na zonsondergang zijn we even naar het Lodi restaurant geweest voor een biertje en een cocktail... erg nice =)
Onze kok besloot ons deze avond zijn eigen pizza´s voor te zetten... maar we zijn het er over eens dat zijn talenten meer liggen op het vlak van Indiaas koken ;)

Zondags was ICU eerst rustig maar later op de dag best hectisch. Ben al een aantal dagen een pet puppy aan het behandelen die maar niet wil beginnen met eten... erg frustrerend =(. Het is wel een heel gezellig stelletje dat steeds komt met die pup en ik kreeg hun nummer voor het geval ik een keer iets nodig had/ wilde weten/ ergens heen wilde gaan.
Na het werk gingen we met een van de trainees van de kliniek naar de ISKCON tempel, een tempel geweid aan Lord Krishna. Binnen in de tempel ontdekten we een lange slinger van bloemenplaatjes op de vloer, op het eerste gezicht deed het ons denken aan een soort bordspel =) Het was dus de bedoeling om een mantra op te zeggen op elk bloemenplaatje totdat je bij het standbeeld aankwam. Achteraf bleken er 108 bloemen te zijn dus daar waren we wel eventjes zoet mee... maar het schijnt goed te zijn voor de ziel... dus =)
So.. `Chant: 'Hare Krishna Hare Krishna, Krishna Krishna Hare Hara, Hare Rama Hare Rama, Rama Rama Hare Hare' and be happy´
Bij de tempel een vegeterisch buffet gegeten en op weg naar buiten kreeg Philip nog een heerlijk geurende bloemenslinger om.

Gisteren vrij en na heerlijk uitgeslapen te hebben besloten dat ik graag wilde gaan zwemmen, dus ik dacht laat ik eens contact zoeken met die mensen van die pup en vragen of zij een leuk plekje weten om te zwemmen. Geen probleem, natuurlijk wilde ze graag met mij gaan zwemmen. Dus ik daarheen gegaan om uit te vinden dat ze zelf helemaal niet kunnen zwemmen maar ze wilden mij wel naar het zwembad brengen. Heel vriendelijk natuurlijk, maar dat vond ik niet echt leuk voor ze. Dus in plaats daarvan gaan sightseeën, door Old Delhi, langs het Rode Fort, naar de India Gate en richting Chadni Chowk waar ook nog een ondergrondse markt te vinden is. Laat terug naar hun appertement waar moeders een heerlijke chicken curry had gekookt (speciaal voor mij natuurlijk niet al te pittig lol), met een koud biertje erbij... echt zaaaalig.
Al had ik niet van te voren beweert dat ik wel 2 biertjes wilde drinken als ik van te voren geweten had dat het flessen van 690 ml gingen zijn O_o.......
Het werd al snel vrij laat dus uitnodiging geaccepteerd om te blijven logeren, en wanneer ze gaan trouwen over 1-2 jaar mag ik blijkbaar ook een uitnodiging tegemoet zien =)

Vandaag voor de verandering dus eens besloten om nog een dagje vrij te nemen en echt een goed uit te rusten. Ambika was niet zo blij aan de telefoon toen ik het haar vertelde en die dacht dat ik dan volgende week helemaal geen vrij ging nemen om dit te compenseren... heb meteen maar laten blijken dat ik dat helemaal niet van plan ben en dat ik volgende week ook gewoon vrij neem.... Beetje normaler kan toch ook wel soms =S

Anyway, Ik ga lunchen en dan op pad. Zal vanavond nieuwe foto´s proberen te uploaden =)

Dikke kus uit India !!

opa en oma

weer een verhaal vol met leuke dingetjes wat beleef je daar veel en wat zie je veel een land wat zo veel verschilt bij ons.pas je goed op je zelf en doe de groetjes aan je huis genoot kus opa en oma.

moes

vraag wel even of ik ook met je mee mag voor die trouwerij :D
Super dat je gewoon op je strepen gaat staan en een extra dag vrij neemt. Laat ze maar eens gaan googlen hoe in NL gewerkt word en de temp is natuurlijk voor ons ook nog een bijkomstig iets.
Tijd gaat snel, nog maar even en dan zien we jou weer.

Dikke kus Moes