The Indian Way.
Weer een vrije dag, en zoals gewoonlijk ook change of plans.... Adventure Land gaat weer niet door en ik moet dus nog even gaan bekijken wat ik deze middag wil gaan doen. Ook moet mijn internet kaart weer herladen worden, maar de winkel is vandaag dicht dus ik weet nog niet wanneer ik dit stukje op de blog ga kunnen zetten voor jullie...
Vorige dinsdag toen ik vrij was ben ik dus naar de Akshardam tempel geweest... echt prachtig! Jammer genoeg kon ik geen foto´s maken maar heb wel boekje en ansichtkaarten gekocht. Toen ik aankwam
op het metrostation werd ik aangesproken door een Duits meisje dat zich afvroeg of ik misschien wist hoe je bij de tempel moest komen, en aangezien zij toch alleen aan het reizen was zijn we de
rest van de dag een beetje samen opgetrokken.
De tempel is een hele moderne tempel (als ik het me goed herinner nog maar iets van 7 jaar geleden af gebouwd) en bevat ongelooflijk veel details uitgesneden in de stenen muren, plafonds en
pilaren. Eromheen is een groot terrein met tuin en andere bezienswaardigheden wat een sfeer van rust creëert in het hectische Delhi.
Na bezoek aan de tempel nog even met de Duitse gewandeld door de Lodi gardens en al met al was het een ontspannen dag die natuurlijk weer veel te snel voorbij is gegaan.
Woensdags was het vrij rustig in de ICU, en na het werk zijn we weer langs ons vaste adresje van Costa koffie geweest om even India te ontvluchten. Dinner @ home en Philip ging savonds naar het vliegveld om zijn broer en zus op te halen die voor 4 dagen naar Delhi kwamen.
De 3 dagen erna heb ik in Amrapalli gewerkt omdat Philip vrij had en met zijn broer en zus op stap was. Ze hebben er goed weer bij gehad want het was deze dagen vrij bewolkt en koel voor de Indiase
tijd van het jaar. De beursnaad van het kleine kittentje is eruit gegaan en alles lijkt tot nu toe nog steeds goed =) Een andere leuke gebeurtenis was dat een straat puppy die verlamd was aan zijn
achterpoten een rolstoeltje kreeg, er zijn dus wel mensen in India die echt om hun dieren geven...
Tussen de werkzaamheden in Amrapalli door regelmatig tripjes naar de ICU om mijn patiënten daar nog te behandelen (anders kijkt hoogst waarschijnlijk niemand er naar om), en toen ook nog een andere
pup met verlamde achterpoten behandeld die de dag erna weer kon lopen. Er zijn dus ook wel succes-stories hier in India =)
De zaterdag had ik het gehad met de lakse instelling van de chirurgen hier die geen tijd wilden vrijmaken om de oogleden van een Amrapalli pupje dicht te hechten (met oog perforatie), dus toen maar
hechtmateriaal gehaald en het zelf gedaan. Toen ik toch bezig was ook gelijk het oog van een van mijn ICU katten gedaan (arme beest is waarschijnlijk door iemand in vuur gegooid, snorharen zijn nog
zwarte gesmolten stompjes, alle 4 de voetjes open wonden aan de onderkant en de kop compleet onder de dikke korsten en een oog helemaal verloren).
Met ´stompje´ gaat het trouwens nog steeds goed ! (de puppy waarbij ik de achtervoet opgeschoond had na een hele lelijke wonde).
Redelijk op tijd vertrokken en nog even naar een winkelcentrum in de buurt van de kliniek geweest voor een ijskoffie en wat rondkijken in de winkeltjes. De echte Indiase mode is zoo kleurrijk dat
je er gewoon vrolijk van word =) Je moet alleen wel oppassen dat je iets uitzoekt waar je je in NL ook in zou kunnen vertonen zonder dat met je raar begint aan te kijken ;)
Gisteren was Philip weer aan het werk in Amrapalli en had ik een dagje in de ICU. Het was vrij rustig qua outdoor patiënten, maar dat gaf me mooi de tijd om met de pups en de katten te werken. De
meeste katten word sowieso geen aandacht aan besteed, dat bleek maar weer toen ik eentje ervan uit zijn kooi nam om te onderzoeken.
Hij had een verbandje om zijn poot waar een circulaire snijwond onder bleek te zitten, bij nadere inspectie bleek het touwtje dat deze wond veroorzaakt had gewoon nog om het bot gewikkeld te
zitten... niet echt handig. De achterpoten waren verlamd en een X-ray bevestigde wat ik al had vermoed bij palpatie.... een gebroken ruggengraat.
Ik gok dat iemand de kat had gevangen met een lus om die poot en dat hij vervolgens miss op de kop heeft gehangen en zo hard heeft geworsteld dat zijn rug gebroken was, of misschien nog wel erger
=(
We gingen vrij laat naar huis en moesten ons allemaal haasten... Philip omdat hij te laat kwam op het afscheidsetentje met zijn broer en zus, en Ambika en ik omdat we uit eten gingen en naar een
toneelstuk (uitvoering tijdens het eten).
Het toneel viel wat tegen (was wel in het engels grotendeels) maar het eten was echt zaaalig en het was op een hele mooie sfeervolle plek =) Vrij laat naar bed maargoed ik ben vandaag vrij en ga
genoeg tijd hebben om te relaxen en wat bij te tanken.
Wat ik vanmiddag ga doen heb ik nog niet vast besloten, maar daar lezen jullie wel weer over bij de volgende update !
Groetjes uit Delhi
PS. Nog 1 maandje en dan zit het er alweer op ! tijd om dan wat meer buiten Delhi te gaan bekijken =))
het is iederkeer weer een verrassing wat je schrijft en te horen hoe het daar is. we vinden het verbuisterend hoe men daar met de dieren omgaat. we zijn erg trots op je dat je wat goeds voor de dieren daar kunt doen .opa heeft zijn nieuwe tv ik ook wel hoor maar denk dat opa er meer naar kijkt. pas goed op je zelf en veel liefs van hier kus opa en oma
Geniet er nog even lekker van ! Lekker ervaring opdoen en goed dat je gewoon zelf de beslissing hebt genomen om te gaan hechten !!!! Succes daar nog even !
Groetjes Carolien
Ha topper,
Succes-stories daar hou ik van, ja nog even en dan kan je met je fam. een beetje genieten van het land.
Ha en de kleding zijn best leuk hoor al die kleuren lekker vrolijk.
He topper hou je haaks.
lieve groetjes van mij.
Hey! Leuk om weer wat te horen! Als ik het lees herken ik het zo en is het net of ik er weer even ben! Echt goed bezig en pak gewoon die hechtdraad zelf op ! Bij de medicijnman zouden ook redelijk kleine dragen beschikbaar moeten zijn! 3-0 en 4-0 ! Maar misschien heb je die inmiddels al gevonden !
Nog heel veel succes !!!
Liefs, Ingrid