The Big Blue Surprise & the halfway point !
Er verscheen een hele grote doos compleet ingewikkeld in blauw cadeaupapier, Ganga wilde meehelpen het papier afscheuren en er kwam een heel overlevingspakket tevoorschijn aan crackers, koekjes, broodbeleg, groene thee, stroopwafels en allerlei lekkers uit ons eigen NL.
Nogmaals heel erg bedankt !!!
Vervolgens smsje van Pradeep of ik rond 11en bij het metro station in de stad kon zijn om met hem en Ratika af te spreken, dus gelijk maar weer op pad. We zijn naar een tempel gegaan daar in de buurt en ik voelde me echt de onwetende toerist tussen alle locals. Gelukkig had ik 2 souffleurs bij waardoor ik geen blunders heb begaan ;) en zijn we daarna doorgegaan naar de dierentuin van Delhi.
Het was heel gezellig maar de dierentuin zelf is niet aan te raden als je Nederland gewend bent. De soms veel te kleine hokken en zanderige grond geeft het allemaal maar een triest uitzicht. Na ons bezoekje nog laat geluncht waarbij ik nog wat Indiase specialiteiten heb geprobeerd, erg lekker weer allemaal =)
Volgende week staat waarschijnlijk een bezoekje aan Adventure Land op het programma.
De rest van de week verliep wisselvallig. Ik ben teruggezet in Amrapalli door tekort aan doktoren en af en toe was er een dag bij waarop ik weinig tot geen zin had om te gaan.
Afgelopen woensdag was het wel heerlijk weer met zelfs wat regen en bewolking waardoor het werken wat aangenamer werd. En ´s avonds was er bij Mevr. G thuis een soort afscheid diner voor Ingrid.
Het eten was lekker en mevr. G zat op haar praatstoel met sterke verhalen over wonderen die hier in India kunnen gebeuren, en uiteindelijk lagen we weer veel te laat in bed....
Daarom donderdags een rustiger avondje met na werktijd nog een bezoekje aan Costa koffie. Bij thuiskomst bleek Ingrid s middags pannenkoeken te hebben gebakken en voor ons ook nog een paar
achtergelaten als dessert, thanks Ingrid !!
Vrijdags weer lekker koel weer, maar Philip vertrok s middags ziek naar huis met maagpijn..... de rest van de dag was wisselend, mn geduld was niet zoals het normaal is en ik schoot voor mijn doen
behoorlijk uit m´n slof toen ik een van de trainees betrapte op het toedienen van 2 ml ivermectine ipv de 0.2 ml die ik had opgeschreven. Toen er later nog een vreselijke PTS was waarbij een
compounder eerst Thiopental subcutaan toediende in plaats van intraveneus en daarna probeerde in het hart te steken maar de 2e lading vervolgens in de longen deponeerde waarna het arme beest lag te
stikken had ik er echt even genoeg van.....
Het vervelende hier is dat de mensen niet onder de indruk zijn als je op een normale manier met ze wil communiceren, je moet echt kwaad zijn en uit je plaat gaan om ze te overtuigen dat er echt
iets moet veranderen..... en zoals jullie vast weten is dat niet mijn sterkste kant....
Laten we het er maar op houden dat ik veel bijleer hier al is het lang niet allemaal op diergeneeskundig vlak =)
Zaterdags weer koel weer dus eigenlijk was het qua weer een heerlijke week. Philip was weer redelijk hersteld en ging met Ambika om die honden op te halen die in een andere kliniek geopereerd waren
aan hun botbreuken (het prijskaartje was blijkbaar wel even schrikken al was het naar Nederlandse begrippen een schijntje...). Ook vandaag weer bewijs dat de compounders eigenlijk helemaal niets
weten van diergeneeskunde, toen de vraag kwam waarom ik een bepaalde pup geen antibiotica wilde voorschrijven, en ik als wedervraag vroeg met welk doel we normaal gesproken antibiotica geven......
zucht....
En probeer dan maar eens uitleg te geven terwijl ze sowieso amper engels spreken.
Gisteren was het dan mijn half-way point ! Een rustig Amrapalli dagje en vrij op tijd naar huis om nog snel met Philip langs Dilli Haat te gaan voor wat eten (waar tegelijkertijd een muziek festivalachtig iets plaatsvond) en toen net op tijd terug om Ingrid weg te brengen naar het vliegveld. Vandaag gehoord dat de reis goed verlopen is en dat zowel Ingrid als Cheru nu moeten wennen aan het koude Nederlandse weer, maar dat zal vast wel goed komen ;)
Veel groetjes uit Delhi... I miss u all =))
hallo rianne wat fijn zo'n paketje uit nederland. en wat weer een verhaal. dat je veel leert geloof ik ook wel.
pas goed op je zelf en veel liefs.
oma en opa.
Hallo
Blij dat het pakket is aangekomen en dat jullie ervan genieten. Heerlijk om je af en toe te horen aan de foon en je belevenissen te lezen op internet.
dikke knuffel van mij kus
Hey !!!
Fijn dat je pakketje aangekomen is !! Heerlijk he zo'n Nederlands verrassingspakket! Hier in Nederland mis je niets hoor.. tis hier stil en heeeel erg koud !!! Nu ook nog is regen... dus dat Delhi weer was zo slecht nog niet ;)!
Succes daar !
Liefs, Ingrid
He topper,
Leuk dat pakketje heb je toch iets uit nederland ha misschien kunnen we je ook wat regen sturen.
Ik heb nog even met je moes gesproken en hoop dat de snotte bellen weer vlug verdwijnen, nou hier is het
druk met vac. en de puppy cursus, zo leuk dat mensen en pups zo enthousiast zijn.
veel liefs van mij
Jaaaaaaaaaaah dat pakket, je ma heeft er van alles over verteld !!! Daar heeft ze echt moeite voor moeten doen ! Niet zozeer om het te kopen, maar wauw om het precies op gewicht te krijgen.
Groeten Carolien