Puppy´s en kuikens
De dagen gaan echt super snel ! Heb niet eens tijd om de blog vaker te updaten....
Gisteren was een hele lange dag... rond 6 uur dachten we klaar te zijn op de kliniek en toen kwam er ineens een vrachtwagen binnen met 4000 kleine gele kuikentjes binnen die de stichting in beslag had genomen omdat ze niet op de juiste manier werden vervoerd.
Wat dus betekende...... dat Philip en ik bijna 3 uur lang kuikentjes met spuitjes glucose water hebben zitten voeren zodat ze weer wat zouden opknappen.
Het was echt een bizarre ervaring.. maar aan de andere kant... hebben we wel heel wat levens gered ;)
Gisteren ben ik begonnen met een nieuw systeem voor de pups. Ik maak andere behandelkaarten voor in een map en ook krijgen alle pups een lintje met een nummer zodat ze makkelijk te herkennen zijn.
Vandaag 41 pups dus als je dan dat ene bruine mannetje of vrouwtje zoekt is nog niet zo gemakkelijk....
Ook voor het schoonmaken van de vloeren en de dekens en het verplaatsen van de pups heb ik andere regels opgelegd en het medicatie gebruik ben ik ook aan het aanpassen. Gelukkig werk ik met hele
aardige ´compounders´ die goed luisteren naar wat ik zeg en vervolgens ook proberen het ten uitvoer te brengen.
Ondertussen ren ik heen en weer naar de ICU als Philip belt voor hulp. Vandaag bijvoorbeeld kwam er een hond binnen waar iemand bijtend zuur over had gegooid. Langs de basis van de staart omlaag
naar beneden over de kont tot aan de voeten was de huid gewoon compleet weggebeten... het arme beest.....
We doen wat we kunnen en hopelijk kunnen we hier ergens honingzalf krijgen voor gevallen als deze.
Gisteren ook een pup verdacht van hondsdolheid laten inslapen en vandaag ook een pupje wat wel een tragisch geval was. Poot gebroken vanaf de elleboog en compleet zonder pijngevoel met wonden op
die poot, eigenlijk zat die poot gewoon aan het arme beestje vast af te sterven. Wilde eigenlijk een pootamputatie laten doen door de chirurgen, maar die wilden niet opereren omdat het pupje te
slecht was van conditie. Ik moest em eerst nog maar wat opknappen werd er gezegt.....
Vandaag na overleg met Ingrid het pupje laten inslapen, beter was hij toch niet geworden met die ziekmakende poot aan zn lichaam dus een operatie het er toch niet in gezeten, alleen maar een
pijnlijke dood.
De volgende keer bij zon soort geval proberen we zelf een operatiekamer te bemachtigen, liever een kans geven dan op deze manier PTS.... kandidaten genoeg.....
Ons nieuwe huisje is ondertussen klaar en super mooi ! Overal muggenhorren, airco en ventilatoren voor als het erg warm wordt en marmeren vloeren. Een goede badkamer met douche en (westers) toilet
(dus geen hurk-pot =P) en een klein tuintje voor de voordeur.
Op dit moment staat er een absoluut minimum aan meubels (2 bedden, 2 stoelen en 2 kleine tafeltjes voor naast het bed) maar dat is echt niet erg, al mochten de bedden wel iets zachter zijn =S
(harde matrassen gevuld met een soort boekweitdopjes ofzo...)
Op loopafstand van Ambika´s huis waar we dan gaan ontbijten en dineren. Blijft toch raar om de hele dag door Ganga bediend te worden en rond gereden te worden door een chauffeur......
Owja, vandaag ook nog mevrouw Ghandi zelf ontmoet. Er was een pupje van bij haar thuis overleden en ze vroeg of ik er sectie op wilde verrichten omdat ze dacht dat hij gestorven zou zijn van de
ontworming die ze de dag ervoor hebben gegeven. De doodsoorzaak was een darminvaginatie, maar lijkt me dat dat niet veroorzaakt wordt door de ontworming maar eerder door de diarre en de wormen
waarvoor de ontworming gegeven werd.
Dat ontwormen dodelijk is voor pups is maar 1 van de rare ideeèn die ze hier soms hebben, zo zou commercieel voeder ook conserveringsmiddelen bevatten waardoor honden nierfalen kunnen krijgen .....
tenminste dat lijkt hier een vrij algemeen aanvaard idee te zijn =S
Ik ga nu zo slapen want ben echt nog moe van gisteren, morgen moeten we eens een rooster maken om onze vrije dagen in te plannen want ik ben wel toe aan een dagje rust en uitslapen.
Kus en knuffels voor iedereen uit Delhi
Welterusten !
Hallo lieverd,
Geweldig dat je je uit kunt leven in je beroep, ondanks de trieste gevallen die je daar ziet.
Het zal je zeker sterker maken en een schat aan ervaring als bagage mee terug naar NL.
Ben benieuwd naar de foto's
Slaap lekker en een dikke kus van mij
hallo wat een ervaring doe je daar op en zelf standig werken. en wat een werk met die kuikentjes, en die hond waar ze het zuur over gegoten hebben arm beest. het is fijn dat je ze kunt helpen.
liefs van ons oma.
Leuk om te lezen allemaal, wat een avontuur daar ! Denk dat je je de aankomende tijd niet gaat vervelen !
x Carolien
Ha ha geen witte muizen maar gele kuikens grappig en zo lief, je bent vast al klaar voor het paas gebeuren veel liefs van dap roden