2/3 De eerste dag: IPD, OPD en Chai
We kregen een rondleiding van een van de assistenten omdat de chirurg al bezig was. Het complex is een stuk groter dan ik eigenlijk gedacht had en bevat naast zieke dieren ook heel veel gezonde
dieren die door de stichting zijn gered uit slechte omstandigheden. Zo is er een hele kudde schapen, en zijn er grote hokken vol met eenden, kippen, pauwen, konijnen en witte ratten die uit
testcentra zijn gered. Er zijn zelfs een aantal apen die samen een eigen verblijf hebben.
Voor de zieke huisdieren is er de OPD (outside patient department) waar dus klanten komen met hun huisdier zoals naar een normale kliniek, en verder de IPD (intern patient department) waar de
straatdieren naartoe worden gebracht (gratis) die ziek zijn en voor sterilisaties/castraties.
Wij gaan voornamelijk op de IPD werken.... Deze is weer opgedeeld in een puppy deel en een ICU (wat er eigenlijk gewoon op neerkomt dat daar alle zieke volwassen straathonden heen gaan).
Honden die weer gezond zijn gaan naar andere afdelingen en kunnen dan weer geadopteerd worden, terwijl dieren die voor castratie/sterilisatie binnenkomen weer terug uitgezet worden op straat.
De rest van de dag hebben we grotendeels meegeholpen op de puppy afdeling, het is wel even wennen aangezien de meeste medicijnen totaal andere namen hebben als in NL. En dan zijn er ook nog zaken
die bij ons helemaal niet gebruikt worden en nog een aantal homeopathische middelen die veel gebruikt worden in India. Dus hopelijk krijgen we dat snel onder de knie...
Tijdens de lunchpauze zijn we even gaan wandelen in de omgeving van de kliniek. In m´n vorige post heb ik nog niet verteld hoezeer je hier wordt aangestaard als westerling, het is echt net alsof ze
nog nooit van ons bestaan gehoord hadden totdat wij hier verschenen. Maakt niet uit waar je bent in India, zelfs als het in New Delhi is waar ze toch wel toeristen gewend zijn...
Terug op de kliniek een Indiase lunch gegeten samen met een paar andere dierenartsen van de kliniek, met een kopje Chai thee erbij. Hoe heerlijk is dat zeg.... een thee met melk erdoor en suiker en
allerlei specerijen (denk onder andere kaneel en komijn). Behoorlijk zoet maar het is super lekker en geeft een enorme opkikker, nog beter als koffie eigenlijk.
Later op de dag toen Dr. Sing ons ook nog een rondleiding gaf werd het duidelijk dat het de bedoeling was dat Philip en ik allebei een van deze afdelingen voor ons rekening gaan nemen. Zowel de behandeling van de patiënten als het coördineren en controleren van het schoonmaken en voederen van de dieren zal dan onze taak worden. Aangezien er zowel bij de puppy´s als op de ICU wel een stuk of 30 dieren zitten is dit best een grote klus (en er komen elke dag nieuwe dieren bij).
Zonet gegeten, en Ingrid en haar vader zijn ook terug. Vanavond delen Ingrid en ik een kamer en morgen schijnt het nieuwe huis al klaar te zijn zodat Philip en ik onze spullen daarheen kunnen verhuizen.
Het wordt al weer laat dus ik ga even douchen en dan naar m´n bedje. Morgen de eerste ´echte´ dag dus best weer spannend =)
Geloof niet dat jullie je gaan vervelen, denk dat jullie tijd tekort gaan krijgen.
kus van ons
het word druk,druk,druk, maar dat geeft niet.
groetjes en kus oma.
Wauw wat heerlijk met zoveel dieren wat te kunnen doen en lekker verwennen maar dat komt wel goed bij jou, maar denk om je rust hoor anders moet ik je weer helpen ha ha veel liefs en je weet het he zet hem op witte muizen dikke tuuuuut